Informații necesare pentru publicarea tezelor în seria Doctorate

Venim în sprijinul comunității științifice prin serviciile de editare și publicare a lucrărilor de doctorat. Pentru a beneficia de aceste servicii, autorii sunt invitați să consulte și să urmeze pașii pe care îi indicăm prin procedura noastră internă. 

În calitate de autor, veți trimite un mesaj pe adresa de email a editurii ([email protected]), în care veți solicita Editurii ASCR serviciile de editare si publicare. E nevoie să precizați numărul de pagini ale tezei (mai jos veți găsi modul de procesare a textului) și tirajul pe care îl solicitați. Acest mesaj trebuie să fie însoțit de:

 • documentul scanat care atestă calitatea de doctor în domeniul...;
 • CV;
 • un document care conține prezentarea subiectului tezei, în 150-200 de cuvinte (format .doc sau .docx)

Vom răspunde acestui mesaj în cel mai scurt timp posibil. În atașament veți primi contractul pentru serviciile de editare pe care vă vom ruga să îl completați. 

Urmează să ne trimiteți setul de documente necesare pentru realizarea cărții. Acesta include un fișier cu extensia .doc sau .docx pentru realizarea copertei 4 și fișierul .pdf cu conținutul. Pentru coperta 4 vă recomandăm să ne trimiteți 2-3 citate din referatele coordonatorului și/sau ale referenților științifici ai tezei, pe care le veți selecta pentru a vă recomanda cartea. Citatele nu vor depăși împreună 250-300 de cuvinte. 

Fișierul .pdf cu conținutul lucrării trebuie redactat conform cerințelor de mai jos:

 • Formatul paginii este A4. Margini: sus (inclusiv header) - 3,5 cm; jos/ stânga/ dreapta - 2,7 cm. În header: numerotarea paginilor: numar par în stânga/ impar în dreapta; titlul cărtii (dacă e mai lung, alegeți o variantă comprimată) în stânga/ titlul capitolului în dreapta;
 • Numerotarea începe cu pagina 5. Paginile 1-4 (cuprinzând informații despre colecție și date editoriale) vor fi atașate de editură;
 • Pagina full-text va cuprinde 51 de rânduri.

Notă: Autorul își poate alege tipul și mărimile fontului, ca și stilul caracterelor (bold, italic, subliniat), indentările și spațierea dorite, atâta vreme cât respectă cerințele de mai sus. 

Părțile componente ale unei lucrări, așa cum le sugerăm, respectând specificul lucrării, sunt prezentate mai jos:

 • Dedicație (dacă este cazul);
 • Cuprins;
 • Lista tabelelor, figurilor, fișelor de lucru (dacă este cazul);
 • Despre autor: maxim o pagină;
 • Mulțumiri: o pagină (dacă este cazul);
 • Cuvânt înainte (al coordonatorului tezei): 1-2 pagini;
 • Introducere (a autorului, constând într-o variantă comprimată a rezumatului tezei): 2-4 pagini
 • Corpul lucrării, care poate fi împărțit în părți, capitole, subcapitole;
 • Anexe (dacă este cazul)
 • Bibliografie. 

După ce primim fișierele cu respectarea cerințelor editurii, vom trimite două fișiere .pdf cu coperta și cu interiorul pentru Bunul de tipar (BT). Pentru a respecta unitatea seriei, publicațiile din seria Doctorate au un design personalizat al seriei, pe care pot varia doar culorile și informațiile specifice: numele autorului, titlul lucrării și textele de pe coperta 4. Atunci când vă exprimați acordul asuppra Bunului de tipar, alegeți variantele finale ale copertei și interiorului. De la primirea acestui acord (BT), timpul de execuție a comenzii de carte în tirajul solicitat este de aproximativ 20 de zile lucrătoare. 

Costurile de editare, print și broșare pot varia în funcție de numărul de pagini ale tezei și de numărul de pagini color. La aceste costuri se vor adăuga și cele de expediere a tirajului dorit. 

În calitate de autor, dețineți proprietatea exclusivă asupra tirajului comandat. Un număr de 7 exemplare din acest tiraj vor fi expediate de editură Depozitului Legal de carte al Bibliotecii Naționale, iar 1 exemplar va ramâne în arhiva editurii. Aceasta carte nu va fi comercializată de editură. 

Un portofoliu al lucrărilor de doctorat apărute la Editura ASCR, poate fi consultat, fără ca titlurile să fie disponibile spre vânzare, în colecția noastră Doctorate