Titluri în curs de apariție

Russ Harris

Capcana fericirii

Colecția Psihologie și viață pregătește o nouă apariție.

 

Astăzi, amploarea răspândirii unor afecțiuni precum stresul, anxietatea și depresia este direct legată de ideile populare cu privire la fericire, care sunt deopotrivă înșelătoare și incorecte. Iar abordările psihologice la fel de populare nu fac, din păcate, decât să înrăutățească lucrurile. În acest volum controversat, dar încurajator și stimulativ, Russ Harris ne dezvăluie cum ajungem să fim captivi în capcana fericirii, punându-ne totodată la dispoziție și mijloacele pentru a ne elibera din ea.

Această carte ne este destinată nouă tuturor, de la CEO, la echipa de vânzări, de la piloți, la mame casnice. Fie că ne lipsește încrederea, că ne confruntăm cu o problemă de sănătate, că plângem pierderea cuiva drag, că avem de-a face cu un job extrem de stresant, că suferim din cauza anxietății sau depresiei, sau că ne pregătim pentru un moment important din viață, cu toții vom descoperi și învăța, din paginile ei, o serie de tehnici cu eficiență dovedită care ne vor ajuta:

 • să reducem stresul și îngrijorarea,
 • să ne depășim fricile, îndoielile și nesiguranța,
 • să ne gestionăm mult mai eficient gândurile și trăirile dureroase,
 • să renunțăm la obiceiurile care ne fac rău,
 • să ne sporim performanța și să ne găsim împlinirea în munca pe care o facem,
 • să ne cultivăm relațiile și, mai ales,
 • să făurim o viață bogată, împlinită și plină de sens.

Charles E. Schaefer și Athena A. Drewes

Terapia prin joc. 20 de factori cheie ai schimbării

Colecția Psihologul expert pregătește o nouă apariție.

 

O carte minunată care cercetează în detaliu aspectele practice și teoretice ale terapiei prin joc destinate copiilor. Prin analiza unei varietăți de tehnici terapeutice și a multor tipuri de pacienți, ea contribuie la lărgirea gamei de cunoștințe a terapeuților specializați în terapia prin joc și a celor care practică terapia verbală, deopotrivă. Volumul acesta oferă o perspectivă nouă asupra ideilor tradiționale cu privire la joc, terapia prin joc și la cine sunt beneficiarii jocului.

Deși terapia prin joc este o metodă consacrată și populară în tratamentul copiilor, rareori s-a pus întrebarea de temelie cu privire la modul în care ea își produce efectele. De pildă:

 • Sunt aceste efecte datorate faptului că interacțiunea prin joc este o formă superioară de comunicare între copil și terapeut față de aceea prin intermediul limbajului?
 • Să fie oare vorba de miniaturizarea experiențelor, care are loc în cadrul jocului, atunci când se ajunge la o mai bună gestionare a stresului și traumelor?
 • Se datorează oare efectele eliberării emoțiilor prin acțiunile motrice din cadrul jocului?
 • Sau poate totul depinde de relația specială care se formează între terapeut și copil în sala de joacă?

Cartea aceasta vine cu răspunsuri la întrebările de mai sus, oferite printr-o prezentare cuprinzătoare a funcționării terapiei prin joc, subliniind acele calități ale jocului care par a fi responsabile pentru cele mai benefice efecte. Premisa de temelie a acestui volum este că jocul nu e doar un mediu pentru aplicarea altor tipuri de intervenție cum ar fi întărirea pozitivă sau reformularea, ci are el însuși anumite proprietăți care determină schimbarea comportamentului. O înțelegere mai profundă a factorilor care produc această schimbare va duce la creșterea eficienței terapiei prin joc printr-o abordare integrată a tratamentului.